maj 21, 2019

Användbara reseplaneringsverktyg

Trip-Planner-Tools-

Att planera sin drömresa kan både ta tid och kännas jobbigt. Du måste först bestämma var du vill resa, bestämma när du vill åka, hitta ett bra hotell, läsa recensioner om platsen, se vad det finns för turistattraktioner och mycket mer. Det kan ta flera månader att planera en perfekt resa, men som tur är finns det en del hjälpmedel du kan använda dig av.

Vad är en reseplanerare?

En reseplanerare är helt enkelt vad det låter som – ett program som hjälper dig planera din resa. Du skriver in den destination du önskar besöka och programmet tar sedan fram de bästa alternativen, till exempel vilket bolag du får bäst pris hos, hotellpriser och liknande. Vissa erbjuder dessutom förslag på spännande aktiviteter på din bestämda destination. Det går självklart också att få hjälp hos en resebyrå.

Resia – hjälper dig att hitta rätt

Med hjälp av de reseverktyg som Resia erbjuder kan du snabbt och enkelt hitta en resa som passar just dig. Du kan bland annat söka efter flyg och hotell eller så kan du utforska temaresor, till exempel träningsresor, ridresor eller sparesor. Inte nog med det, du kan även skapa din helt egna gruppresa! Perfekt för det stora kompisgänget eller kollegorna.

Expedia – från flyg till utflykt

Expedia är en annan populär reseplanerare på nätet och även här kan du söka efter billiga flyg, hotell och semesterboenden. Du kan även söka efter sista minuten-resor och andra förmånliga erbjudanden. Detta är dock inte allt, du kan även söka efter hyrbilar och spännande aktiviteter på respektive resmål. Ett perfekt alternativ för dig som vill ha allt på samma ställe.

Booking.com – få rabatt som stamkund

Booking.com är kanske den mest kända reseplaneraren idag. Här kan du främst jämföra tusentals hotell och boenden runt om i världen, men på senare tid har Booking.com expanderat sin verksamhet. Numera kan du även boka flyg, hyrbil och till och med restaurangbesök direkt på hemsidan. Om du dessutom blir stamkund kan du få upp till 10 procents rabatt på boenden.

Sammanfattning

När du ska planera din resa, speciellt om du ska åka utomlands, hjälper det om du tar hjälp av en reseplanerare. På så sätt får du tillgång till de bästa priserna och du behöver inte sitta och leta själv. Att planera en perfekt resa kan nämligen ta tid, men med planeraren slipper du sitta i timmar och leta efter det bästa alternativet.