februari 27, 2023

Använd smidiga köp med kort för anställda

Är du företagare och har anställda som gör inköp eller har utgifter i samband med arbetet? Då känner du säkert som många andra ledare stress inför det här med rapportering. Det är inte bara en komplicerad historia utan dessutom tidskrävande.

Med smarta företagskort kan du idag lösa det här dilemmat smidigt utan behov för manuell rapportering. Nyfiken på hur det går till i praktiken? Häng med för att lära dig mer om den nya typen av företagskort till anställda på företaget!

Effektiv kontroll över köp inom företaget

Det här med att samla in kvitton från anställda eller be om olika utläggsrapporter för att lämna in till redovisning är ofta en anledning till huvudvärk. Ofta rör det sig om olika typer av utlägg och köp som personal gör i samband med arbetet. Det kan dessutom handla om utlägg som är helt skilda från varandra, till exempel ett inköp till fikarummet och ett annat restaurangkvitto från kundbesök. Numer kan du dock lösa det här komplicerade momentet på ett enkelt sätt. Med smarta företagskort som är kopplade till en digital plattform kan dina anställda göra köp och redovisa det på samma gång. Det behövs helt enkelt ingen utläggsrapportering eftersom att kvittot direkt fotograferas med mobilen och skickas in till företagets sida på plattformen.

De smarta korten gör det enkelt för dig som ledare att kontrollera personalköp. Det är tidseffektivt och dessutom systematiskt säkert eftersom köpet följs upp med samma rutin oavsett vem som köper eller vad som blir köpt.

Praktiskt i samband med nya arbetsrutiner

Idag har de traditionella formerna för att arbeta förändrats ganska mycket och inte minst efter pandemin. Allt fler företag väljer att erbjuda personalen möjligheten att jobba flexibelt hemifrån eller från önskad plats. Självklart utifrån framtagna villkor som gäller mellan arbetsgivare och arbetstagare. Det här har vidare lett till ett starkt behov för att enkelt kunna redovisa privata utlägg och köp under arbetstid.

Det kan vara ett upplägg där en anställd själv väljer när på dygnet den jobbar eller som exempel workation som inte innebär någon formell semester utan en kombination av jobb och ledighet. I de här fallen är smarta företagskort ett väldigt effektivt betalsätt. Korten är enkla att använda för den anställda och ger dessutom en transparent redovisning direkt till arbetsgivaren. Utläggen är kopplade till företagets bokföring och oavsett var i världen den anställde befinner sig blir allt redovisat korrekt och omedelbart.

april 22, 2022

Skydda din mobil

Mobiltelefonen är för de allra flesta något helt nödvändigt. Den måste tas med överallt och ska plockas fram med jämna mellanrum för att fotografera, googla eller kolla någonting. En oumbärlig pryl som kostar ganska mycket pengar. Självklart måste du skydda den på något sätt. Det är lätt hänt att den glider ur handen i ett obevakat ögonblick och om underlaget är hårt kan det bli en riktigt dyr läxa.

Bra mobilskal

Det finns massor av olika sorters skal att välja på, bara du själv vet vad som är ”bra” för just dig. Det viktiga är att du väljer ett skal som är anpassat för just din mobil. Har du en iPhone 12 är det alltså någon typ av iphone 12 mobilskal du ska köpa för att det ska passa perfekt. Sedan kan du självklart välja mellan mängder av olika färger och utformning så det passar även din smak perfekt.

Enkla och lätta skal

Det kanske vanligaste är ett enkelt skal som främst skyddar baksida och kanter mot slag och stötar. Dessa skal är ofta tunna och de gör mobilen lite mindre hal att hålla i dessutom. Är det viktigt för dig att mobilen inte blir för tjock så är det här den typ av skal du ska satsa på. Lite tjockare men ändå väldigt praktiskt är skal som även har en liten kortficka på baksidan. Exempelvis ett betalkort eller kanske någon form av passerkort eller busskort kan sitta där till exempel. Det är en extra trygghet om batteriet tar slut så du plötsligt inte kommer åt den där appen som behövs för att köpa biljetter. Det finns en del smarta och enkla tips att läsa mer om hur du kan öka livslängden på din mobil för att undvika detta i möjligaste mån.

Vikbara skal och skärmskydd

Lite större skal kan även kallas mobilplånbok och då finns det även en del som viks över skärmen och som kan knäppas fast med ett enkelt magnetknäppe. Den här sortens skydd gör mobilen betydligt tjockare men å andra sidan får du plats med flera olika sorters kort och det brukar ofta finnas en större ficka för sedlar, kvitton eller annat du kan behöva hålla reda på. Självklart blir skyddet också kraftigare om båda sidor av mobilen är täckta på detta sätt. Just detta att skydda skärmen kan vara värt lite extra eftersom det är väldigt dyrt att laga en trasig skärm på en iPhone. Vill du inte ha ett tjockt vikbart skydd så finns även genomskinliga skärmskydd av härdat glas som du enkelt fäster ovanpå mobilen. Med detta extra lager kan du känna dig trygg för att inte drabbas av en repig, sprucken eller trasig skärm trots att du kanske tappat mobilen med den sidan ner rätt i asfalten. En bra mobil är värd ett bra skal, välj det som passar dig och din mobil bäst så slipper du oroa dig.

december 20, 2021

Tips och trix för att städa köket

Att hålla köket i tipp topp form är otroligt viktigt för att den dagliga matlagningen och hänget i köket ska vara så trevligt som möjligt. Att vakna upp till ett berg av disk eller en smutsig spis håller nog de flesta med om att är riktigt trist. Förutom diskmaskin och bra rengöringsartiklar finns det faktiskt mycket annat du kan göra för att underlätta städningen av köket.

Ren ugn på nolltid

Att rengöra ugnen är något många bävar inför, då det är en sådan syssla som tenderar att skjutas upp. Att torka rent den med en disktrasa och rengöringsmedel kan lätt skapa frustration då viss smuts inte lossnar så lätt! Som tur är finns det lätta tillvägagångssätt du kan använda dig av för att rengöra din ugn enkelt och smidigt – och slippa bli frustrerad och less på den eländiga smutsen som vägrar lossna. Det finns många husmorsknep att ta till för att rengöra sin ugn kolla in https://www.freska.se/blogg/rengora-ugn för att se några konkreta sätt du kan prova. Många tips utgår från något typ av rengöringsmedel i kombination med värme. Det går ju faktiskt bara att sätta igång ugnen för att skapa en miljö där smutsen enklare lossnar. Denna teknik kan nämligen fungera med hjälp av såpa och vatten och med ättika! Båda alternativen är miljövänliga och lossar på smutsen i ugnen vilket gör den lättare att torka rent efteråt. Ett annat alternativ är vår fantastiska bikarbonat. Bikarbonat har enormt många användningsområden och inte minst att rengöra ugnen med! Gör en pasta och låt den verka i ugnen för att lossa på smutsen. Detta och mycket mer kan du läsa på freska.

Den fantastiska sockerbiten

Vi alla har nog varit med om att ha bränt en kastrull någon gång i livet. Framförallt när man lagar mjölkbaserade rätter tenderar det att bränna fast i botten om man inte rör om konstant. Ibland kan det helt enkelt vara svårt att undvika! Som tur är finns det en lätt lösning på problemet. I milda fall kan det räcka med att låta kastrullen stå i blöt över natten, exempelvis med diskmedel eller en diskmedelstablett i vatten. Om smutsen inte lossar behöver du ta till hårdhandskarna. Då kan exempelvis sockerbitar vara lämpliga att använda! Sockerbitar är nämligen otroligt effektiva att använda för att få bort smuts från kastruller, grytor och till och med spisen! Faktum är att aftonbladet har också en bra artikel som tydligt beskriver hur du kan använda sockerbitar för att få bort envis smuts från dina kastruller. I grund och botten handlar det om att blöta upp kastrullen och sedan använda en sockerbit och skrubba skrubba skrubba! Ett oerhört miljövänligt alternativ till starka rengöringsmedel samtidigt som det är oerhört effektivt!

november 16, 2021

Coronatiden medför att allt fler tränar och vistas utomhus

Har du upptäckt tjusningen med friluftsliv under coronatiden? Då är du inte ensam. Under den snart två år långa pandemin har allt fler börjat tillbringa tid utomhus. Sett i ett folkhälsoperspektiv finns det många hälsofördelar med utomhustiden. Den innebär nämligen frisk luft, D-vitamin och rörelse. Men det allt vanligare friluftslivet har också medfört att skadorna ökar.

När man rör sig i naturen kan det ju vara så att ny terräng lockar, bokstavligen. Kanske känner du själv igen dig i hur du avvikit från stigar, gått rakt ut i det fria? Med detta följer en ökad risk för att trampa snett och stuka sig, eller att man ramlar och slår sig. Ökad rörelse kan även medföra belastningsskador, såsom när man promenerar eller springer dagligt långa sträckor.

Det finns enkla medel för att förebygga och behandla skador, läs mer här och glöm inte bort att nyttan många gånger överväger skaderisken. Bara en så vardaglig sak som att gå ett varv genom parken, se ett träd och höra fågelkvitter kan öka välbefinnandet för resten av dagen. För att då inte tala om hur gott rörelse känns rent fysiskt, när musklerna och lederna sträcks ut och smörjs.

Så många fler svenskar tränar och vistas mer i naturen

I en artikel på Sveriges Radio presenteras statistik över svenskarnas frilufts- och träningsvanor under pandemin. Tre av tio har sagt att de vistas mer utomhus och två av tio att de tränar mer, enligt en undersökning i samarbete med Novus. Hur och vad svenskarna gör under utomhusvistelserna varierar, förstås. Somliga tar en kort promenad i solnedgången medan andra cyklar i skogsterrängen, läs om det här för att se om du känner igen dig i de nya vanorna.

När möjligheterna att resa utomlands begränsats har många svenskar vänt blicken mot förutsättningarna att resa i Sverige i stället. Sällan har de svenska fjällen varit med om en sådan turisttillströmning sommartid som de varit under pandemin. Fjällvandring har ökat drastiskt i popularitet. Även ovana vandrare har vågat ge sig ut på fjällen. Det här är ytterligare ett exempel på hur belastnings- och skaderisken under utomhusvistelserna har skjutit i höjden.

Tänk därför på att ha med dig rätt utrustning och att visa kroppen extra omsorg. Skulle du ådra dig någon form av skada finns mycket bra hjälp att få. Ja, även mot så lindriga skador som sträckning och hälsporre. Rådfråga ditt apotek, din vårdcentral och/eller vänd dig till en specialist på idrottsskador. Det är alltid bäst att kolla en extra gång.

juli 18, 2021

RUT-avdrag – Så fungerar det

Har du hört talas om RUT-avdrag, men ännu inte vet vad det är eller hur det fungerar? Då har du kommit rätt. Med RUT-avdraget kan du se till att få lägre kostnader när du anlitar företag för hushållsnära tjänster som privatperson i din bostad.

Ordet RUT är egentligen en förkortning på orden rengöring, underhåll och tvätt och är alltså de områden som avdraget täcker. I praktiken kan man säga att avdraget gör det möjligt för dig att slippa betala 50 % av den totala kostnaden, eftersom resterande belopp finansieras med hjälp av skatten. Som privatperson har du rätt att använda dig av 50 000 kronor om året för RUT-avdrag, men observera att beloppet även inkluderar ROT-avdrag. Det innebär att om du använder dig av ROT-avdraget i samband med en en renovering i din bostad, kommer detta belopp att räknas bort från den totala potten.

Vad inkluderas i RUT-avdraget?

Det finns flera olika typer av tjänster som inkluderas i RUT-avdraget. Det vanligaste är att man använder sig av avdraget i samband med anlitande av städfirmor, t.ex. när du vill ta hjälp av experter när du ska putsa fönster, göra en flyttstädning eller vill storstäda efter vintern. Avdraget gäller även för den som bokar flytthjälp när bohag ska transporteras från en plats till en annan eller som behöver bärhjälp. Dock kan RUT-avdrag inte användas när du bokar flyttjänster som kommer att utföras i samma bostad, vilket t.ex. kan handla om att du vill flytta möbler från sovrum till vardagsrum.

Under 2020 sattes nya regler för vilka tjänster som RUT-avdraget skulle inkludera och då valde man att lägga till tjänster som gräsklippning och snöskottning. Om du anlitar ett professionellt företag för dessa tjänster kan du således också använda dig av RUT.

Viktigt att tänka på när du vill använda RUT-avdrag

RUT-avdraget är inte fritt att använda precis som man själv känner. Först och främst behöver du uppfylla de villkor som Skatteverket har. Här hittar du allt du behöver veta om RUT-avdraget och hur du går tillväga för att använda dig av det.

  • Företaget eller utföraren som du anlitar måste vara registrerade för F-skatt. Anlitar du en privatperson behöver A-skattesedel finnas.
  • Du kan inte använda dig av RUT-avdrag om du anlitar någon närstående eller om du använder dig av ditt eget företag, t.ex. om du själv äger en fönsterputsfirma.
  • Du kan inte överlämna avdraget till någon annan och därför är det endast beställaren som har rätt att nyttja RUT. Här gäller det även att tjänsten utförs i din egen bostad som du äger eller står skriven på.
  • Du behöver vara minst 18 år gammal och betala skatt i Sverige för att få tillgång till RUT-avdraget.

En stor fördel är att du som privatperson inte själv behöver ansöka om avdraget när du vill använda dig av det. Det enda du gör är att informera företaget eller utföraren att du vill nyttja RUT-avdraget och därefter är det således denne som sköter all kontakt med Skatteverket. För att avdraget ska kunna göras krävs ditt personnummer och att det finns pengar kvar att använda sig av.

mars 24, 2021

Handla online eller i butik

I dagens samhälle kan du handla i många affärer både online och i butik. I denna artikel kommer vi att gå igenom några olika butiker där du kan handla både online och i fysisk butik.

Butiker som erbjuder både online handling och fysisk handling

Det blir mer och mer populärt att handla på nätet, speciellt nu under pandemitider. Här kommer vi att lista några butiker som erbjuder både handling online och i en fysisk butik.

  • Ica

Ica har länge haft en hemsida där du kan handla online. Du kan välja att få maten hemkörd till din dörr eller att hämta dina färdigplockade matkassar i butiken. Detta är superbra för dig som inte vill vistas bland folk i pandemitider.

  • Willys

Även Willys har en hemsida där du kan handla online. I vissa kommuner kan du få maten hemkörd eller så kan du hämta matkassarna på plats.

  • Coop

Coop är också en av de stora butikerna som erbjuder dig att handla online. Du kan hämta maten i färdigpackade matkassar eller välja hemkörning.

Så fungerar online handlingen

När du handlar online klickar du enkelt i de varor som du vill köpa. Du kan söka efter varor i sökfältet på butikens hemsida. När du har tryckt i alla varor som du vill ha så får du välja betalsätt och sedan hur du vill få maten. Oftast finns det två alternativ, antingen hämtar du dina färdigpackade varor i en fysisk butik eller så väljer du hemkörning, hemkörningen kostar en summa pengar.

Handla tryggt i fysisk butik i pandemitider

I de flesta matbutikerna kan du handla tryggt och säkert även i pandemitider. Många av butikerna har ett självbetjäningssystem där du kan betala för dina varor själv, det blir enklare för både dig och personalen. Om du väljer att betala i självbetjäningskassan blir det inte lika lång kö vid den vanliga kassan och det är lättare att hålla avstånd eftersom de alltid finns många självbetjäningskassor öppna.

Tips till butikspersonal

Nu i pandemitider är det ett bra tillfälle att uppgradera sin butik. Något som är bra är att införskaffa några nya kassor och kassasystem, detta gör det roligare för både kund och personal att ta betalt och betala. Om du vill titta på nya och moderna kassor så finns det jättebra kassor och kassasystem på sitoo hemsida till rimliga och bra priser. Sedan är det bra att göra butiken mer rymlig så att det blir lättare att hålla avstånd till varandra.

Sammanfattning

I dagens läge finns det väldigt många butiker som erbjuder dig att handla online. Detta är superbra för dig som kanske inte vill handla i en fysisk butik under pandemin. Både Ica, Willys och Coop och några fler butiker har en hemsida där du kan handla online, på hemsidan kan du även välja hur du vill få dina varor. Om du äger en egen butik så är det alltid bra att uppgradera butikens kassasystem för att det ska bli både smidigare och roligare för kunder att betala men också för personalen att ta betalt.

september 22, 2020

Packa rätt hygienartiklar på resan

När du är ute och reser till exempel på ett tåg eller flyg så utsätts du för en mängd olika bakterier och partiklar. Tänk bara på alla människor som är i rörelse på en ganska trång yta. Även om flygplan och tågvagnar städas med jämna mellanrum finns det bakterier på de mest oväntade ställen. Som ett exempel kan vi nämna de tidningar och broschyrer som brukar ligga i stolsryggarna när du reser. Man kan bara ana hur många som har fingrat på dem innan du sätter dig där. Och det är inte heller något som rengörs eller byts ut så ofta.

COVID-19 har hjälpt oss tänka om

En positiv sak med coronapandemin är att vi människor börja tänka mer på vår dagliga hygien och även vara mer noggranna när vi reser. Idag är det en lika stor självklarhet att ha med sig handsprit i väskan som att ta med sig husnycklarna. När du är på resande fot bör handspriten alltid följa med. Tänk på att flaskan inte får vara för stor så du kommer igenom säkerhetskontrollen. Det brukar även gå att köpa när du kommer in på andra sidan flygplatsen där gaterna är. Om du inte vill stressa om handsprit på flygplatsen kan du klicka här och köpa det redan nu.

Andra saker som är nödvändiga att packa

För att få en så bekväm resa som möjligt är det bäst att packa ner nödvändiga hygienartiklar. Ett tips är att packa ner ett paket våtservetter eller två. Det är perfekt både för att torka av ytor som bord och handtag och även användbart om du skulle spilla. Om du har småbarn har du säkerligen redan packat ned dessa men vi rekommenderar alla att tänka på det. Det är verkligen en räddare i nöden när du sitter på ett plan eller tåg.

Idag är munskyddet också ett måste när du reser. På många flygplatser och flygplan är det obligatoriskt att bära munskydd under hela tiden som du befinner dig på flygplatsen. Köp gärna ett flerpack för att vara säker på att du har tillräckligt. När det gäller munskydd är det också viktigt att tänka på hygienen och inte pilla för mycket i ansiktet. Det kan kännas jobbigt och ovant till en början men efter en stund vänjer man sig. Det finns både engångsmunskydd och sådana som går att tvätta och använda flera gånger. Du väljer själv vilket som passar dig bäst.

Göm inte att tvätta händerna

En sak som är precis lika viktig som packning är att tvätta händerna noggrant och ofta. Om du har följt nyheterna om COVID har det knappast undgått att man ska tvätta händerna i minst 30 sekunder. Det är också viktigt att man tvättar noggrant och tänker utrymmen mellan fingrarna och upp mot handleden. Att tvätta händerna är det bästa sättet att hålla undan bakterier. Var också noga med att inte pilla dig i ansiktet efter att du tar i ställen där det förmodligen finns mycket bakterier. Glöm inte heller att använda ljummet vatten och tvål.

september 23, 2019

Roliga sätt att fira sin arbetskamrat

För många av oss ger trevliga kollegor guldkant till arbetslivet. Om du tycker att dina underbara arbetskamrater är det allra bästa med ditt jobb så är du inte ensam. Faktum är att bra arbetskamrater är en av de viktigaste komponenterna för att vi ska trivas på jobbet. I en undersökning gjord av Opinionsinstitutet Yougov listar 66% av svenskarna ”bra kollegor” som det allra viktigaste för att trivas, det här kan till exempel jämföras med att bara 31% tycker att flexibla arbetstider är viktigt.

De här resultaten är egentligen ingen överraskning. Vi tillbringar stora delar av dagen på våra arbetsplats och de människor vi arbetar närmast påverkar både stämning och hur väl vi lyckas utföra våra uppgifter. När vi trivs med varandra blir vi dessutom både tryggare och mer kreativa. Dessutom brukar bra kollegor till slut också bli riktigt goda vänner. Därför vill vi gärna uppmärksamma när är en arbetskamrat fyller år, ska gå i pension eller har lyckats slutföra ett knivigt projekt. Hur firar man då bäst sina arbetskamrater? Ofta är en personlig och väl genomtänkt present mer värdefull än något dyrt men opersonligt. En bra gåva behöver varken vara komplicerad eller kostsam och troligtvis känner du din kollega väl och vet exakt vad han eller hon tycker om. Ett handskrivet kort som beskriver varför du uppskattar din kollega kombinerat med något extra gott till fikat räcker ofta långt.

Fikapausen i sig är ju en viktig komponent i svenskt arbetsliv. Det är här vi utbyter idéer, hör oss för om vad som händer på hemmaplan och diskuterar samhällsfrågor. Det är här arbetsgruppen svetsas samman och bildar ett team som kan jobba effektivt och tryggt tillsammans. Fikastunden är också en viktig paus där vi hinner återhämta oss och ladda om inför kommande utmaningar. Fikastunden är därför ett utmärkt tillfälle att fira och uppmärksamma speciella tillfällen.

Överraska din kollega genom att sätta upp lite dekorationer i fikarummet och beställ tårta online hos dinTårta och få den levererad till din arbetsplats. Extra uppskattat är en personlig tårta med dekorationer, bilder eller ord som du förknippar med din kollega. Det här är också ett bra tillfälle att säga några väl valda ord om hur mycket du tycker om din kollega och att du ser fram emot att jobba tillsammans i många år framöver. Genom att fira tillsammans och bjuda på något som alla kan mötas kring och får ta del av kan alla i arbetsgruppen få en härlig boost!

Utöver att fira med tårta vid speciella tillfällen finns det många små handlingar vi kan göra i vardagen för att visa våra arbetskamrater att de är uppskattade. Kanske är din kollega morgontrött? Preppa skrivbordet med en kaffe till den tid du vet att han eller hon brukar dyka upp. Ser du att någon har en dålig dag? Skriv en liten lapp med peppning och smyg ner i kollegans ficka. Se till att inte ta varandra för givet och se till att visa uppskattning och lyft varandra. Det du ger till dina kollegor kommer du att få tillbaka!

juli 5, 2019

Nyhetsbrev som lockar direkt!

Som rubriken säger är det väldigt viktigt att fånga läsare direkt till att öppna och läsa ett nyhetsbrev. Och med att öppna och läsa menas inte att bara att en del av själva nyhetsbrevet ska läsas, utan tanken är att hålla intresset vid liv och få läsaren att behålla brevet framför sig och med stort intresse läsa hela brevet från börja till slut. Nyhetsbrevet ska vara av så pass fängslande att att man inte ens vill ta en paus utan läser brevet på en gång.

Syftet är naturligtvis också att brevet i sig gör ett avtryck i läsarens minne där innehållet etsar sig fast ordentligt.

Så hur ska man då skapa och skicka nyhetsbrev så att det blir en succè? Ett av svaren på det är att tänka på vilken eller vilka mottagare man tänker sig nyhetsbrevet till. Är det exempelvis ett gäng inom idrott kanske man inte ska låta nyheter i brevet relatera till något helt utanför dess område. Då tappar många läsare garanterat intresset. Här gäller det då att komma med innehåll som har en koppling till sin idrottsintresserade publik.

Det är nog det viktigaste att tänka på.

Vidare ska man också fundera på hur nyhetsbrevet blir utformat och på vilket anpassat språk. Är det riktat till några som kanske inte uppskattar lite modernare svenska, exempelvis personer som kanske arbetar inom områden som handlar om lagtexter eller juridik. Då kanske slanguttryck och den typen av ord inte passar sig så bra. Här kanske man istället ska tänka på att använda korrekt språk men ändå ha så pass fullt av liv i texten att det inte blir tråkigt för läsarna. Här kanske man istället kan slänga in ett roligt skämt fast på publikens nivå och såklart koppla skämten till det område där läsarna agerar eller arbetar inom.

En bra aspekt är att själv tänka hur man skulle vilja att texten flödar i ett nyhetsbrev för att hålla kvar intresset.

Färger och bilder då? Jo, det ska man absolut använda sig av. Ett nyhetsbrev som inte innehåller något annat än svartvitt blir genast oerhört tråkig och trist oavsett hur mycket roligheter det finns i texten.

När man använder färg och bilder är det naturligtvis också en bra sak att inte använda alldeles för mycket färg och för många bilder. Då kan ett nyhetsbrev uppfattas som rörigt och oprofessionellt. Läsarna får ont i ögonen och slutar läsa brevet på en gång eller kanske inte ens börjar läsa, speciellt om rubriker och andra nyckelord är skrivna i starka osköna färger eller om det är en hel drös med bilder huller om buller. Då skulle vem som helst tappa fokus och brevet blir misslyckat.

Att använda innehåll som färg och bild med måtta är alltid bäst. Det bör heller inte vara för många blinkande gubbar eller annat som tar över brevet helt och medför att läsaren istället för att faktiskt läsa, börjar titta på alla bilder och glömmer vad nyhetsbrevet handlade om.

Annars är just nyhetsbrev ett smart sätt att nå ut till många!

juni 19, 2019

Så enkelt sparar du pengar

Att spara pengar har blivit ett stort mål för många människor. Det finns många anledningar till varför man vill spara, t.ex. för att få råd att uppfylla en dröm eller bara spara till pensionen. För att spara pengar måste man främst se till att ha koll på sina utgifter och sin inkomster, men man behöver även se över sina val och prioriteringar av inköp.

Här kommer du att få läsa om de absolut bästa sätten att gå tillväga när du vill spara pengar. Troligtvis kommer du att komma på några fler om du bara tänker efter.

Se över dina lån – Många små lån och krediter är riktigt stora fällor för onödiga utgifter och dessa sätter käppar i hjulen för den som vill spara pengar. Har du många små lån och krediter är det bättre att samla alla lån till ett stort. Du kan t.ex. använda dig av www.lendify.se för att lösa problemet och få endast en ränta och effektiv ränta istället för flera små. När du samlar dina lån får du dessutom en mycket bättre kreditvärdighet, vilket i sig öppnar upp fler möjligheter.

Sälj dina prylar – Om du bara tittar runt i ditt hem kommer du med största sannolikhet hitta ett flertal saker som du inte alls är i behov av. Om prylarna är i bra skick och kan användas av någon annan är det en god idé att sälja av dina saker. Pengarna som du får in på att sälja kan du använda för att investera i fonder eller lägga på ett sparkonto med bra ränta.

Förhandla med banken – Även om du bara har ett lån idag så kanske du har ett lån som har en hög ränta, eller hur? I många fall finns det möjlighet att faktiskt förhandla ner räntan som du har och på så sätt få ett mer fördelaktigt lån. Skulle det inte gå att förhandla ner räntan kan du alltid ansöka om ett annat lån med lägre ränta som täcker det tidigare. Du löser då det första lånet och fortsätter avbetalningen på det som har bättre ränta.

Skaffa dig ett sparkonto – Du behöver inte ha 50.000 som startkapital för att kunna öppna ett sparkonto och sätta igång att spara pengar. Sanningen är att det räcker gott och väl med en 100-lapp i månaden för att komma igång. Sparkonton finns tillgängliga på alla möjliga sajter och banker och här kan du månadsspara i fonder med bra utdelning och med låg risk. Innan du börjar spara i fonder kan det dock vara bra att du läser på så att du skapar dig kunskap om vad det innebär och så att du kan välja fonder som du tror kommer att ge en god belöning.

Ta ett extrajobb – Ibland är man i behov av att spara ihop pengar snabbt och då kan det vara en god idé att ta ett extrajobb. Har du inte möjlighet eller tid att befinna dig på två arbetsplatser så finns det alltid online alternativ. Du kan t.ex. frilansa som skribent eller varför inte aktivt göra undersökningar?

malayalam bluefilms hindi6.pro indian aunties nude videos xvideoindian nimila.net xnxxn sex videos rape vedio tubepatrol.sex xvideo suhagrat mia khalifa wiki hotindianporn.mobi villagexnxx mia khalifa sex video apacams.com telugu heroins blue films
joru 2beeg.me aunty xvideos.com maa ko car me choda freeindianporn3.com mallu aunty hot porn videos dada boudir sex ru.rajwap.xyz fahaad fasil bravoteens rajwap.biz apnetv.co nice girl sex video sexyindians.mobi tight pussy sex videos
www.hindi movies.com pornozavr.net dolly minhas marwadisex xshaker.net bathroom sex girl 3 rat porn 3gpkings.info indianworldsex.com villege sex onlyindianporn2.com do xxx malayalam village sex bananocams.com naked girls masturbating